Hoog sensitieve dieren

Mijn interesse voor het fenomeen “Hoog Sensitief” zowel mens als dier, heb ik verder uitgediept en heb dit gebruikt als onderwerp voor het maken van mijn afstudeer scriptie;

“Hoog Sensitieve dieren in relatie met mensen en Bach-bloesem therapie”.

HS dieren zijn in feite hele fijngevoelige wezens, alle zintuigen staan op scherp, zij zijn geboren met een te dun “schilletje”. Zij zijn meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels van buitenaf, merken meer op in zijn/haar omgeving, zijn gevoeliger voor indrukken en reflecteren diep alvorens te handelen.
Deze individuen raken al snel overprikkeld in een drukke omgeving, veel indrukken of veel geluiden met alle gevolgen van dien, zij kunnen dan fysieke en/of mentale klachten krijgen en raken uit balans.

Is Hoog Sensitief wel van deze tijd? Zijn dieren ook Hoog Sensitief of zijn alle dieren Hoog Sensitief? Zijn er overeenkomsten tussen de kenmerken en eventuele (gezondheids) problemen van Hoog Sensitieve Mensen en Hoog Sensitieve Dieren? Kan natuurgeneeskunde hierin een rol spelen, m.n. Bach-bloesem therapie? Hebben Hoog Sensitieve Mensen een sterkere band met dieren? enz. enz.

Dit zijn een aantal vragen die ik mij gesteld heb, alvorens mijn zoektocht begon. Ik heb op al deze vragen en meer een antwoord gevonden en verwerkt in mijn scriptie.