Natuurgeneeskunde en homeopathie

Natuurgeneeskunde is gebaseerd op balansherstel en balansbehoud.
Het uit balans raken van het lichaam kan allerlei oorzaken hebben, zoals veranderingen (verhuizing, gezinssamenstelling e.d.), stress, ziekte, stralingen (geopathische belasting), ouderdom, invloed van de eigenaar/verzorger enz.
Sommige dieren zijn gevoeliger (sensitiever) dan andere dieren en kunnen daardoor ook eerder problemen krijgen (zie hiervoor “hoog sensitieve dieren”verder op de site).
Met natuurlijke middelen en maatregelen kan het lichaam weer in balans gebracht worden en kan het natuurlijk zelfgenezend vermogen (=weerstand), wat altijd aanwezig is, gestimuleerd worden en zo leiden naar herstel.

Ik kijk naar het dier als individu, neem daarbij ook de leefomstandigheden, omgeving, huisgenoten, soortgenoten, gezinssituatie, voeding noem maar op alles mee in het totaalbeeld om zo het plaatje compleet te maken en de juiste therapie en/of maatregelen te adviseren. Maar kijk ook naar de harmonie tussen de 3 verschillende lagen:
Fysiek – Emotioneel – Energetisch
waaruit een lichaam bestaat en die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Door niet de symptomen te gaan bestrijden, maar de oorzaak van het probleem op te sporen zal er een betere en diepere genezing plaatsvinden.
Persoonlijk werk ik het liefste met (klassieke) homeopathie, omdat je hiermee vaak direct tot diep in de kern (oorzaak) van het probleem kunt komen.
Ten onrechte wordt soms gedacht dat natuurgeneeskunde alleen homeopathie is, maar natuurgeneeskunde is een verzamelnaam van alle natuurlijke geneeswijzen, waarvan homeopathie een specialisatie is.
De homeopathische middelen zijn gemaakt van planten, dieren, mineralen, metalen of ziekteverwekkers, Je kijkt dan ook naar de specifieke typische eigenschappen van het dier, zowel fysiek als psychisch.
Soms kan het wat langer duren voordat je de oorzaak gevonden hebt en ga je het probleem schil voor schil afpellen, beginnend met de laatste klachten totdat je bij de kern bent. Net zoals je een ui afpelt.

Welke therapie, mate waarin en de duur ervan wordt afgestemd op het geheel van factoren die van invloed zijn op het dier. Voor meer informatie over de andere therapieën waarvan ik gebruik maak zie “overige therapieën” verder op de site.